Mat og måltider i barnehagen vår:
Vi har utviklet et dokument i tråd med helsedirektorates føringer om mat og måltider i barnehagen.
Sjekk ut vår måte å arbeide på her:
FRA JORD TIL BORD:
En av våre satsningsområder og kjennetegn er at vi har matprosjekt-arbeid "Fra jord til bord".
Gjennom prosjektet får barna innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra råvarer til mat og måltid. Barna blir kjent med ulike produksjonskjeder og næringskjeder fra råvare til måltid. Innholdet i dette prosjektet tror vi, og gir barna økt mestringsfølelse, matglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse. Fra jord til bord har vi hver tirsdag og barna lager og server da et varmmats-måltid.
På våren er barna og med på å så ulike grønnsaker og spise vekster, sette potet. På høsten høster vi inn. Vi bruker disse råvarene i matlagingen vår her på gården.