Mat og måltider i barnehagen

Vi har stort fokus på mat og måltidsglede i barnehagen. Vaner og handlingsmønster tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes barnehagealder kan vare livet ut. Gjennom barnehagehverdagen fokuserer vi på at barna skal medvirke i mat- og måltidsaktiviteter og at de gjennom dette motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse (Rammeplan for barnehagen, 2017).

Mat og måltider i barnehagen vår: 

Vi har utviklet et dokument i tråd med helsedirektorates føringer om mat og måltider i barnehagen. 

Sjekk ut vår måte å arbeide på her: 

MAT OG MÅLTIDER I BARNEHAGEN

 

FRA JORD TIL BORD:

En av våre satsningsområder og kjennetegn er at vi har matprosjekt-arbeid "Fra jord til bord".
Gjennom prosjektet får barna innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra råvarer til mat og måltid. Barna blir kjent med ulike produksjonskjeder og næringskjeder fra råvare til måltid. Innholdet i dette prosjektet tror vi, og gir barna økt mestringsfølelse, matglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse. Fra jord til bord har vi hver tirsdag og barna lager og server da et varmmats-måltid.
På våren er barna og med på å så ulike grønnsaker og spise vekster, sette potet. På høsten høster vi inn. Vi bruker disse råvarene i matlagingen vår her på gården.